preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bartula Kašića Zadar

Sigurnost na Internetu

Internet sadrži mnoštvo korisnih sadržaja, ali postoje štetni i zlonamjerni. Kao što u svakodnevnom okruženju na različite načine pazimo na svoju sigurnost i u online okruženju moramo voditi računa o sigurnosti na Internetu. Među velikim brojem korisnika nalaze se i oni kojima je glavni cilj nanijeti štetu drugima. To je najčešće krađa podataka, uznemiravanje, financijska šteta itd. Na Internetu je vrlo jednostavno sakriti svoj identitet što olakšava izvođenje štetnih radnji i otežava pronalazak zlonamjernih korisnika. Internet nije kontroliran medij, ne postoji centralna kontrola Interneta pa su korisnici prepušteni sami sebi, svom zdravom razumu i iskustvu. Djeca nažalost nemaju iskustvo, a roditelji ne mogu stalno nadgledati aktivnosti svoje djece na Internetu. Poneki roditelji nisu ni sami svjesni kojim opasnostima se izlažu njihova djeca na Internetu. Važnije je naučiti djecu kako samostalno sigurno koristiti elektroničke medijima nego ih stalno nadgledati. Kao što djecu učimo kako se nositi s uznemirujućim i neugodnim događajima u svakodnevnome životu, važno je naučiti djecu kako se sigurno koristiti Internetom. To je važno učiniti i zbog učestalosti njegovog korištenja što potvrđuje Carnetovo istraživanje.

Na Internetu postoji mnoštvo publikacija i sadržaja koje mogu pomoći roditeljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima u toj edukaciji:

http://www.petzanet.hr/KurikulumPsihološki kutak
STRUČNI ISPITI
Priloženi dokumenti:
dokumneti.rar

COVID-19

E-SAVJETOVALIŠTE

Dragi učenici i roditelji,

savjetujte se sa stručnim  suradnicama Škole

YES, I CAN

Zadruga Maraška

 

MASLAČAK

Pogledajte našu WEB stranicu!

MATEMATIČKI KLUB

Pogledajte našu WEB stranicu!

BARTULIN - ŠKOLSKE NOVINE

Pratite uz nas događanja iz naše škole, posjetite sve rubrike, zabavite se uz naš multimedijalni sadržaj!

UDŽBENICI 2020./2021.
E-DNEVNIK

 

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

PROJEKTI

  

 

Zato što volim Zadar

   

Erasmus+

 

Priloženi dokumenti:
Flip&Movie- sazetak.docx

Linkovi

   

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Bartula Kašića Zadar / Bribirski prilaz 2, HR-23000 Zadar / os-bkasica-zadar.skole.hr / ured@os-bkasica-zadar.skole.hr
preskoči na navigaciju